Hundstyrd Träning med START OCH STOPP, föreläsning med Miléne Wallin, FULLBOKAD. Dannäs,Forsheda

Datum/Tid
torsdag, 14 mars
18:00 - 20:00

Kategorier


 

 

 

HundStyrd Träning med START och STOPP beteenden låter hunden styra och ha full kontroll vilket bygger tillit! Den här föreläsningen kommer gå igenom hur START och STOPP beteenden kan användas när man arbetar med rädslor, aggression, resursförsvar, reaktivitet, obehag, stress och frustration.

Med START och STOPP beteenden kan hunden få kontroll över sin egen rehabiliteringsprocess. Den kan be oss att både börja, pausa eller sluta träningen.

Fördelarna med detta är många. Det kan t.ex. bli lättare att acceptera något jobbigt om man vet att man kan få stopp på det. Det ”läskiga” brukar ofta bli mindre läskigt om man vet att man faktiskt kan få stopp på det, vilket innebär att träningen kan gå fortare.

Att vi har tydliga ”spel-regler” bygger trygghet eftersom hunden förstår och får kontroll. Vi sänker också risken för aggression eftersom en hund som tidigare uppvisat aggressivitet nu kan be oss att sluta innan det blir ”för jobbigt”.

Vi riskerar inte heller att ”köra över hunden” genom att gå för fort fram eftersom den kan be oss sluta innan vi går för långt. Att använda START och STOPP beteenden innebär också att vi människor inte behöver vara riktigt lika duktig på att läsa och tyda våra hundars ofta snabba och subtila kommunikation eftersom hunden själv får tydliga START och STOPP signaler att använda!

FÖR VEM?
Föreläsningen riktar sig till både hundägare och yrkesverksamma som jobbar med problemutredning för hund.

VAD KRÄVS?
Ingen specifik förkunskap krävs.

NÄR?
14e mars
18.00-20.00 med en kort paus i mitten.

VAR?
Dannäs våffelcafé som ligger i byn Dannäs, Jönköpings län, Småland i närheten av den fantastiska sjön Bolmen. Verksamheten bedrivs i Dannäs gamla skola med anor från år 1881, och erbjuder ett stort och varierat utbud av mat, spännande våfflor och riktigt gott hembakat.
http://vaffelcafe.se

MUMS
Vi kommer kunna köpa smaskiga våfflor eller frallortill självkostnadspris under kvällen!

PRIS
300kr.

STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLAN
Föreläsningen är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

BOKA BILJETT
För anmälan och information, kontakta Marianne på marianne@hundtrixet.se eller 0732-001225.

Anmälan är bindande men du har 14 dagars ånger-rätt från att du bokat.

FLER KURSER MED MILENE PÅ HUNDTRIXET
Trygga Hundmöten – 16 & 17 mars
https://business.facebook.com/events/1788142374648700/

OM MILENE
Milene arbetar som beteendeutredare. Hon är diplomerad Beteendevetare och Instruktör för Hund och Katt samt certifierad TTouch Instruktör för Husdjur. Hennes utbildning inkluderar bland annat etologi, farmakologi, neurofysiologi, psykopatologi för djur och läkemedelsanvändning i beteendesyfte. Mer information om Milene och hennes utbildning finner du på http://www.milenewallin.com/om-mig/.