När träning inte räcker, föreläsning om läkemedel och andra möjligheter, Värnamo

Datum/Tid
söndag, 14 oktober
18:30 - 20:00

Kategorier


När träning inte räcker

 

Ibland behöver man komplettera träningsplanen med läkemedel när man rehabiliterar problembeteenden hos hund. Världens mest genomtänkta träningsplan räcker helt enkelt inte alltid till. Det spelar ingen roll hur regelbundet man tränar, hur mycket man anpassar livet och förändrar vardagen för att hjälpa hunden. Det hjälper inte. Inte tillräckligt.

Vissa problem hos vissa hundar i vissa situationer kräver mer. Det kan handla om aggression, extrem reaktivitet på promenad, ljudkänslighet, fobier, tvångsbeteenden, separationsproblem osv. Ofta är starka rädslor eller kronisk stress involverad, men inte alltid.

I dessa fall kan man behöva komplettera träningsplanen med läkemedel för att klara av att rehabilitera hunden. Men vilka läkemedel kan vara alternativ för vilka slags beteendeproblem? När vore det oetiskt att använda läkemedel och när kan det vara oetiskt att inte använda det? Vilken lugnande medicin är bra för ljudkänsliga hundar och vilken kan göra dem mer ljudkänsliga och potentiellt förvärrar problemet? Fungerar egentligen syntetiska feromoner som Adaptil? Vad behöver man tänka på när man ger kosttillskott som skall främja lugn genom att höja nivån av serotonin? Och kan man ändra kosten för att främja lugn hos sin hund? Det här är några av frågeställningarna vi går igenom på den här kvällsföreläsningen. Vi kommer även titta på hur stresshormoner och hjärnans budbärare (neurotransmittorer, signalsubstanser) påverkar hundens känslor och influerar dess beteende.

VILL DU VETA MER
På https://www.milenewallin.com/nar-traning-inte-racker/ kan du läsa lite mer om läkemedelsanvändning i beteende-syfte.

FÖR VEM?
Föreläsningen riktar sig till både hundägare och yrkesverksamma som jobbar med problemutredning för hund.

VAD KRÄVS?
Ingen specifik förkunskap krävs.

TILLGÄNGLIGHET
Även om ämnet kan vara helt nytt för en del deltagare så är ambitionen att göra informationen så lätt-tillgänlig som möjligt.

PRIS
300kr.

BOKA BILJETT:
För anmälan och information, kontakta Marianne på marianne@hundtrixet.se eller 0732-001225.

Anmälan är bindande men du har 14 dagars ånger-rätt från att du bokat.

FLER KURSER MED MILENE

Trygga Hundmöten Värnamo – 13e Oktober
https://www.facebook.com/events/1859672234278264/

Trygga Hundmöten Småland – 14e Oktober
https://www.facebook.com/events/188488268462465/

OM MILENE:
Milene arbetar som beteendeutredare. Hon är diplomerad Beteendevetare och Instruktör för Hund och Katt samt certifierad TTouch Instruktör för Husdjur. Hennes utbildning inkluderar bland annat etologi, farmakologi, neurofysiologi, psykopatologi för djur och läkemedelsanvändning i beteendesyfte. Mer information om Milene och hennes utbildning finner du på http://www.milenewallin.com/om-mig/.