Trygga hundmöten, helgkurs 16-17 mars, Dannäs ENDAST PLATS UTAN HUND FINNS!

Datum/Tid
lördag, 16 mars - söndag, 17 mars
09:00 - 16:30

Kategorier


Har du en hund som gör utfall mot andra hundar? Det här är en helgkurs där vi tränar i 2 dagar tillsammans för att rehabilitera hundar som har svårt för hundmöten.

Målsättningen med workshopen är att så frön till positiv förändring hos hundarna och ge ägarna verktyg som de sedan kan jobba vidare med. Vi tränar med metoder som främjer hundarnas välbefinnande och bygger tillit; i första hand Positiv Förstärkning, TTouch Koppelhantering, TTouch Markarbete & Skvallerträning. Vi kommer även lära deltagarna att främja lugn och fokus hos sin hund genom att använda TTouch Beröringar och s.k. Biofeedback Träning där vi kan lära hunden att dra ett djupt andetag och på så vis sänka hundens puls.

Den här kursen är ett tillfälle inte bara för ägaren att fördjupa kunskapen och förståelse utan det handlar alltså mycket om att just träna hundarna tillsammans så att vi kan förändra deras beteende. Fokus ligger alltså på praktisk träning.

Att ha en reaktiv hund som gör utfall kan vara otroligt stressigt för både ägare och hund. För varje utfall riskerar problematiken förvärras pga lättnads-känslan som uppstår, via negativ förstärkning, då distansen till vovven din hund gjort utfall mot ökas. Ofta blir hunden värre när den går i koppel men att ha den okopplad är ju långt ifrån en praktisk lösning.

VIKTIGT – OM PAUSERNA
Reaktiva hundar bör hållas i bilen när de inte tränar eller rastas för att undvika sensitiering och explosioner. De måste alltså vara vana att vistas i ägarens bil och uppleva bilen som en trygg plats.

VIKTIGT – OM TRÄNINGEN
I princip all träning kommer ske utomhus. Din hund och du måste alltså vara OK att träna ute oavsett väder.

DELTAGARE
Max 6 ekipage med reaktiva hundar och deras ägare! Dessa ägare kommer även få några enkla uppgifter att träna på hemma innan workshopen.

VART
Kursen hålls på Hundtrixet, Dannäs, Lärarbostaden 1, 33172 Forsheda.

PRIS
• 3,300kr deltagare med hund (max 6 st) FULLBOKAD!
• 800kr extra medföljande familjemedlem till hunden
• 1,500kr deltagare utan hund
• 500kr anmälningsavgift
• Erlagd anmälningsavgift återbetalas ej
• Resterande kursavgift betalas 4 veckor innan kurstillfället
• Med reservation för eventuella fel eller ändringar

BOKA DIN PLATS:
För anmälan och information, kontakta Marianne på marianne@hundtrixet.se eller 0732-001225.

BOENDE – Dannäs Bed & Breakfast:
Vill man övernatta finns fina rum att boka på Dannäs Bed & Breakfast, se http://vaffelcafe.se/bb/. Det ligger på andra sidan vägen från Hundtrixet. Du bokar direkt genom att ringa Anne på 0722-463003. Berätta att du skall på kurs hos Hundtrixet så kostar ett rum med frukost 500kr/natt. OBS! Begränsat antal rum. Kom ihåg att tala om huruvida du har hund med dig eller inte!

MER INFORMATION:
Mer information om hur Milene arbetar med reaktiva hundar kan man få i följande inlägg:
http://www.milenewallin.com/nar-explosionerna-upphor/
http://www.milenewallin.com/hurra-for-maggie/
https://www.milenewallin.com/10-tips-for-skvallertraning/

Milene är diplomerad Beteendeutredare och Instruktör för Hund och Katt samt certifierad TTouch Instruktör för Husdjur. TTouch Träning utvecklades av Linda Tellington Jones för 35 år sedan och används idag världen över av bland annat instruktörer, veterinärer och ägare på såväl hundar som hästar, katter och andra djur. Mer information om Milene och hennes utbildning finner du på http://www.milenewallin.com/om-mig/.

Läs mer om TTouch på http://www.milenewallin.com/vad-ar-ttouch/ .

 

Bokning

Bokningen är stängd för detta evenemang.