Det vore intressant om du kan beskriva hur man visiterar en hund med till exempel temperaturen och puls.

Med vänlig hälsning Sofia

Hej och tack för din fråga.
Visitation av hund betyder att du tittar igenom hunden för att se om det finns något som inte är som det ska, det är även ett bra sätt att skapa en god relation med hunden. Ja, förutsatt att visitationen sker på ett bra sätt.

Visitation betyder att du går igenom hundens kropp. Du behöver börja göra det så snart du får hem din hund så att hunden vänjer sig. Det ska ske på ett bra sätt, lugnt så att hunden inte får dålig erfarenhet av det.

Du behöver ju veta hur hunden känns när den är fullt frisk för att sen kunna känna eventuella förändringar som skulle behöva åtgärdas.

Det är bra att träna på visitation för att vara förberedd inför till exempel veterinärbesök.

Gör så här:
Ha hunden på ett bra underlag där den känner sig trygg.
Små hundar kanske behöver stå på ett bord, då behöver du ju träna på det först innan du börjar hantera den på bordet.

Börja med att titta på huvudet, titta på tänderna och noterar hur det ser ut i munnen, vilken färg den är. känn och titta på öronen, titta i ögonen, nosen.

Fortsätt att känna igenom hundens kropp, lyft på benen, sträck gärna benen och se om hunden reagerar på något annorlunda sätt än vanligt. Känn på klorna, trampdynorna, lyft på svansen och titta i rumpan så allt ser normalt ut.

Ja som sagt, känn igenom hela hunden. Under tiden du känner på hunden så har ni ju kroppskontakt som är bra både för dig och hunden.

Ta tempen på hunden, normal temp ska vara 38–39 grader, enligt veterinär.

Tempen kan du ta med en vanlig termometer i rumpan på hunden.

Du frågar även om puls, den frågan skickar jag vidare till veterinär så svaret på det kommer i en kommande hundfråga.