Vi på Hundtrixet

Hundtrixets team består av:

Marianne Blixt,
marianne@hundtrixet.se
073-2001225
Sölaryds Gård, Bor
Instruktör och Hundcoach
VD och  bildare av Hundtrixet

Jag utbildade mig till SBK instruktör 1986 och har mestadels varit aktiv inom SBK.  Sedan  jag startade Hundtrixet så kör jag kurser i egen regi, valpkurser, unghundskurser, allmänlydnad, jakthundslydnad och agility.  Jag har även viltspårkurser, Personlig utveckling med Hund.
– Viltspårinstruktör för JRF- Jägarnas Riksförbund
– Personlig  Coach
–  Verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan Finnveden, där jobbar jag bl.a med att utveckla hundverksamheten.

Min  vision är att de ska vara roligt att ha hund och det ska vara roligt att vara just DIN hund!
Jag jobbar med relationen hund/människa och älskar att se människor växa tillsammans med sin hund.

Jag tycker att det är så roligt att prova på allt möjligt med  hund, man blir aldrig fullärd, att hålla kurser är den bästa skolan.
Att hålla kurs är det roligaste som finns och att se människor ”hitta” sin hund och få en fin relation är bästa belöningen.
Mina egna hundar är Mille, Engelsk Springer Spaniel som är 10 år och en underbar följeslagare.  Nitro min andra hund är en Golden retriever som är 5 år och en hund med ett hjärta av guld. Båda hundarna tycker om  viltspår. Dessa två herrar har även sällskap av två katter i hemmet.

Ann-Helen Lundström
annhelen@hundtrixet.se
076-3937023
Rydaholm
Certifierad Nose Work instruktör och Doftprovsdomare.
Jobbar även som Hundcoach.
Ann-Helen berättar att hon haft hund i hela sitt liv, lite olika raser men just nu en rottistik som heter Doris. Med henne tränar jag viltspår och Nose Work.


Bengt Eriksson
bengt@hundtrixet.se
070-5131767

Kävsjö, Hillerstorp
Viltspårdomare, bedömer alla raser åt Dreverklubben, Beagleklubben, Taxklubben och Bassetklubben.
Viltspårinstruktör.
Drevprovsdomare, bedömer Stövare, Drever, Beagle, Tax och Basset.
Har Kävsjös Kennel.
Bengt jagar med drivande hundar och har Drever, Stövare och Beagle.

Ewa Zander
ewa@hundtrixet.se
070-6976233
Östra Ryd, Söderköping

Ewa berättar att hon haft hundar nästan hela sitt ”långa” liv. 1982 köpte hon sin första jakthund som var en drever därefter har hon haft en drever till, finnstövare, 2 gråhundar, 2 jämt-hundar, 1 karelsk björnhund, 1 munsterländer och ett antal blandraser. Alla hundarna har tränats på viltspår och flera av dem har varit eftersökshundar vid trafikolyckor och vid jakt. Många av hundarna har varit omplaceringshundar som från början inte har fungerat i jakten enligt ägarna. Ewa har tränat dem på olika sätt och de har alla blivit duktiga jakthundar och eftersökshundar. Ewa säger också att hundarna har varit de bästa ”lärarna” för henne.

Hundtränarutbildning hos Turid Ruugas inriktning på hundens signaler och stressade hundar.
Viltspårdomare.
Ewa har kurser och föreläsninga i:
Viltspår
Eftersök, utbildad av Per ”Bula” Kristoffersson
Hundens signaler kroppsspråk, mimik mm
Jägarexamen
Jaktledarutbildning
Hundens Signaler

Anna Lindström
anna@hundtrixet.se
073-5725754
Bor
Certifierad Nose Work instruktör och doftprovsdomare.
Tillsammans med sin jaktgolden Asti tränar och tävlar Anna aktivt i Nose Work, både officiellt och inofficiellt.
Anna berättar att hon tog jägarexamen 2013 och att hon tränar jaktapportering och jagar även praktiskt, både fågel och klövvilt.
Hon säger också att hon tycker att det är viktigt att delta på olika kurser för att utvecklas som instruktör. Hon avslutar med att säga: Jag försöker lära mig så många vägar som möjligt, eftersom hundträning handlar om att individanpassa.

Jan-Ove Levin-Svensson
janne@hundtrixet.se
070-6026661
Älmhult
Janne är viltspår och eftersöksinstruktör

 

 

 

 

 

 

 

 

Carolina Wihrén
carolina@wihren.se
0733-641013

Carolina är sedan 15 år utbildad och verksam inom områdena Kognitiv beteendeterapi (KBT) och Dialektisk beteendeterapi (DBT). Under sina år som verksam har hon deltagit i en mängd olika vidareutbildningar inom sitt område som mindfullness/medveten närvaro och motiverande samtal (MI) för att nämna några. Till yrket är Carolina behandlare på Psykiatriska kliniken på Värnamo sjukhus.

Hundintresse och hundägande har mer eller mindre alltid varit en del i Carolinas liv. År 2009 kom 4åriga Samojeden Skorpan in i hennes liv. Efter fyra år som bortglömd led han av svåra tillitsproblem. Carolina fick tidigt insikt i att hennes sätt att agera och reagera hade en direkt påverkan på Skorpans beteende och välmående. Hon uppmärksammade att hennes mående avspeglades på honom varpå hon tog tillvara på sina kunskaper inom framförallt medveten närvaro och känsloreglering för att kunna ligga ”steget före” och ge Skorpan bättre förutsättningar. I familjen idag finns den franska bulldoggen Mattis.

Någonstans under tiden med Skorpan födde Carolina tanken på att någon gång i framtiden kombinera hennes beteendevetenskapliga bakgrund med hennes stora hundintresse. Detta har nu mynnat ut i ett samarbete mellan Carolinas eget företag CW Consulting och företaget Hundtrixet som inom kort kommer hålla i kursen ”medveten närvaro med din hund”.